16 November, 2016

Vinteren banker på døren

Dermed er det igen tiden til, at vende energien hjem og give os selv endnu mere tid til "bare" at VÆRE...
Jeg hørte fornyligt en radioudsendelse, som handlede om, hvorfor træerne smider bladene på denne her årstid. Og selvom jeg kan finde flere andre videnskabelige forklaringer, har jeg alligevel lyst til at dele denne med Jer.
Træerne har erfaret igennem mange mange år, at der om efteråret og vinteren er ekstra mange storme. Hvis de står med en masse store saftige blade, kan de blade virke som sejl, så træet nemmere vælter når stormen sætter ind. Derfor har træet lært (af erfaring) at det bedre kan betale sig, at smide bladene om efteråret, og danne nye igen om foråret, fordi så kan det bedre modstå stormene.
Energien fra det "gamle blad" trækker træet så ind i sine grene og gemmer den her, så den ikke skal bruge SÅ mange ressourcer på, at danne nye blade igen.
Hvis vi nu gjorde som træerne, så ville vi smide alt hvad vi havde i hænderne, slippe det hele, lægge os ned, hvile, trække energien hjem og bare vente tålmodigt på, at alting forandrer sig og foråret igen viser sit milde ansigt for os, mens stormene raser og kulden sænker sig over os.
Sådan er vi mennesker ikke, vi er som små flittige myrer, altid på vej, altid på eller altid på vej videre.
Men måske kunne vi lade os inspirere af naturen, og tænke den kommende tid, som en ekstra kærkommen tid til, at VÆRE og give slip...
I de kommende måneder tilbyder jeg "fredfyldte fredage" både i Vejle og på Samsø, hvor du i 2-3 timer bliver guidet ind i dyb afspænding og hviler dig ind i en fredfyldt tilstand.
Jeg har nytårsretreat med Svend Trier på Højstrupgård ved Helsingør, som jeg bare glæder mig rigtig meget til.
Og nederst i mit nyhedsbrev, deler jeg opskriften på en lækker svampesuppe, som jeg bare er helt vild med selv.

Læs resten af nyhedsbrevet her

Tilføj kommentar