You canīt buy happiness...

Oprettet d.

You canīt buy happiness...

But you can do Yoga....

Lykken kan måske godt købes et kort øjeblik.
Øjeblikket når vi lige har fået den nye bil vi har ønsket os, den nye iPhone, vundet i lotto, fået løn på kontoen osv. 
Når jeg skriver "You can´t buy happiness" så er den lykke jeg tænker på, lykken som varer ved. På sanskrit hedder den form for lykke Ananda (lyksalighed) og er udtrykket for en tilstand. En tilstand der er mulig for os alle. 

Yogaens mange tusindårige tradition handler om denne ene ting.

Vi søger den igennem hele livet, leder efter den, som en mand der leder efter sine briller. Men han leder forgæves, for brillerne sidder allerede på næsen, han kan bare ikke se dem. 

Når vi søger lykken i de ydre ting, er det ubevidst den vedvarende lykke vi søger. Men ofte er vi ikke klar over, at vi i bund og grund søger efter noget, vi allerede er.

Når vi har ledt længe nok, giver vi måske op. Er vi heldige, finder vi ud af, at den nye bil, den nye iPhone, den nye mand, pengene vi vandt i lotto ikke gør os mere lykkelige.
Indimellem tværtimod. 

Så er det, vi får chancen for at finde ud af, at det vi søger allerede er inden i os. Vi opdager at den sande lykke bor inden i, og den ofte forstyrres af tanker, følelser og de spor af opdragelse og kultur, vi hver især har med os. 

Yogaen sammenligner denne omstændighed med solen. Solen skinner ALTID. Somme tider er solen skjult bag en mørk sky, sommetider skygger jorden for solen og det er mørkt, og sommetider skinner solen fra en klar blå himmel. 

Yogaen hjælper med at opløse de mentale skyer, så vi kommer til at opleve det indre solskin som mere vedvarende. Yogaen fjerner ikke skyerne fra himlen, men lærer os, at skyerne er forbigående, de kommer og går og bagved uvejret skinner solen stadig. 
 

 

Yoga - en indre disciplin

For mange mennesker handler yoga om, at lave yogaøvelser en måske to gange om ugen, for at gøre noget godt for kroppen. Det har i sig selv virkelig mange fordele. Et bedre helbred, større vitalitet, bedre kontakt til kroppen, større smidighed, styrke osv. 
Men hvis du ønsker at få fuld valuta for pengene, så handler yoga endnu mere om den måde du vælger at leve på døgnet rundt. 

Yoga er først og fremmest en mental eller indre disciplin. 
Hver eneste yogaøvelse har et spirituelt formål, nemlig at være tilstede fuldt ud. 
Alle yogateknikker, lige fra øvelserne til åndedrættet og meditation, er redskaber til at komme i kontakt med din egen indre vedvarende lykke. 

Yoga er noget du ikke blot kan praktisere på yogamåtten, men i lige så høj grad praktisere i hverdagen, når du er i kontakt med verden ude omkring.
Hvordan reagerer jeg, når jeg bliver provokeret af min chef, mand eller kæreste? Går jeg ind i det mønster jeg så min mor eller far benyttede sig af? Bliver jeg 5 år igen? Mister jeg besindelsen og siger ting jeg fortryder? 

En god øvelse er, at være nysgerrig over for dig selv på de mønstre og måder du normalt reagerer på. Reaktion er ikke altid nyttig, hverken for dig selv eller dem omkring dig. Det kan have negative konsekvenser, både for dit helbred og for dem du har tæt på dig. 

Hele livet kan blive en øvelse i Yoga - en øvelse i at huske din egen indre sol - din egen indre kerne af lyksalighed og lys. Og igennem øvelse og tålmodighed, kan det være at vi i svære situationer, når mørke skyer truer og der er varsling om lyn og torden, kan huske os selv på, at bagved alt det mørke skinner solen ALTID...

 

En uddannelse i Yoga

Jeg har igennem mange år, været så heldig at uddanne yogalærere. I år er det 10 år siden jeg selv blev uddannet yogalærer og næste år har jeg selv uddannet yogalærere i 10 år. 

Jeg fejrer de 10 år ved, at starte en ny 1 årig yogauddannelse på 250 timer med base på Samsø.

Den nye uddannelse hedder "A Yoga Story".
Det indeholder en kombination af Ø-Retreats & Online undervisning, hvor du igennem seks retreats og mere end hundrede online timer, kommer nærmere yogaens essens. 

Uddannelsen er for DIG, der føler dig draget af muligheden for at søge lykken indadtil og har interessen for at vokse mentalt og spirituelt.

Sammen med min nære kollega Helle Yde, ønsker vi at vække glæden ved yoga og give dig det bedste, vi har samlet sammen i løbet af de sidste 10 år.

Læs meget mere om vores dejlige yogauddannelse her.

 

Namaste

Ordet er en kombination af sanskrit ordene: namah (at bukke) og as (jeg) te (dig). Helt bogstaveligt betyder Namasté " jeg bukker mig for dig".
Men det vigtigste er den symbolske betydning –  som kan beskrives som "Jeg ærer lyset i dig" eller "Jeg hilser solen i dig"

På den måde bruges Namasté ofte i slutningen af en yogatime, når lærer og elever bukker mod hinanden som for at sige "Jeg hilser lyset i dig". Som en form for anerkendelse og tegn på taknemmelighed og respekt overfor hinanden og over det man har delt.

 


Med efterårssmil og namaste

Anette


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar