Daglige ritualer

Oprettet d.

Daglige ritualer

 

Hvad er det der gør december til noget særligt? 

Du kender sikkert eventyret om "Den lille prins". 
Eventyret gemmer meget livsvisdom og opfordrer til refleksion når den sidste side er vendt og samtidig er eventyret en hyldest til kærligheden og barnet i os alle. Den formidles med en barnlig uskyld og med et budskab om at se med hjertet og nære båndet til dem, der står os nær. 

I eventyret spørger den lille prins ræven, hvad et ritual er. Rævens svar til den lille prins lyder: 
"Det er det, der får en dag til at blive forskellig fra andre dage, en time forskellig fra andre timer"...

Ritualer er ofte noget man gør før man forstår. Et barn kan vifte med fødselsdagsflaget, længe før det forstår, hvad fødselsdag er. Mange af os har oplevet, at vi bæres ind i ritualer og traditioner. Og når vi synes at livet er flygtigt og sårbart, kan ritualer og traditioner være med til at give en bund af noget, som bare ER, hvor man ikke hele tiden skal vælge, men i stedet kan finde en hvile i "plejer"... 

Jeg tror næsten ikke der er nogen højtid, der har så mange ritualer og traditioner, som vi finder i december måned. 
Adventskransen er (næsten) obligatorisk i ethvert hjem, kalenderlys, salmer, julekager, æbleskiver, gløgg, nelliker, engle, kalendergaver, julekort, julegaver osv. 

Når et ritual udføres, iscenesætter vi en begivenhed. 
Tænk engang på en håndboldkamp, hvor nationalsangen synges - den oplevelse det giver, kan give en gåsehud på hele kroppen. Eller ritualet i kirken, hvor præsten løfter armene og siger "Gud være med dig". 
Et ritual sætter et fortegn. 
Vi løftes og der opstår et fællesskab, et fællesskab af noget som rækker langt ud over det, som vi har alene i os selv.

Ritualer inviterer den enkelte ind i et fællesskab, ind i en gruppe og vi bliver til et. Det medfører at vi glemmer os selv og mærker ånden der binder os sammen.... 

Måske er alle disse traditioner og ritualer det, der er med til at gøre december måned til noget helt særligt, midt i den mørke tid..
 

 

Find julefreden inden i dig...

Hvis vi ikke er opmærksomme, kan julen nemt blive tiden, hvor tingene går meget stærkt. Vi vil så gerne nå at se alle vi kender, ritualer og traditioner mødes på tværs af familier og vi må være fleksible for at få det hele til at gå op i en højere enhed. 

Jeg tilbyder 2 dejlige yogadage på Ørnslund, Samsø til dig der ønsker at forkæle dig selv lidt ekstra. 

Twist dig fri
Lørdag den 22. december kl. 10.00 - 11.30

Et varmt hjerte
Søndag den 23. december kl. 10.00 - 11.30

Du er hjertelig velkommen:)

 

4 fredfyldte dage i stilhed på Samsø...

I det nye år, tilbyder jeg en pause fra hverdagen, der har til formål at styrke din adgang til dit eget indre sted og til det der er større end dig. 
En pause med fællesskab, nærvær, fordybelse, yoga, meditation og velvære.

Oplev hvordan du i løbet af få dage vil blive mentalt, såvel som fysisk og spirituelt næret.   

Læs meget mere om stilhedsretreat på Samsø 

Engle ritualer

Jeg har igennem årene fået mange smukke engle af søde yogaelever, veninder, børn, min kæreste, min familie og gaver til mig selv. Et af mine decemberritualer er, at finde dem allesammen frem og huske hvem jeg har fået dem af. Samtidig sender jeg en masse kærlige tanker ud mod alle de smukke englevæsner, der gavmildt har delt engle med mig igennem årene, besøgt mig og skrevet søde hilsner i gæstebogen. 

Jeg nyder sådan at have engle i mit hjem. Englenes smukke bevægelser, fascinerer mig, og jeg nyder dem meget som æstetiske fænomener der får mig til at huske det smukke i os alle..

Heldigvis har jeg mange engle i mit liv!! 
Sammen med min engle dagbog, Peters jul, Selma Lagerløfs kristuslegender, julesokken, julesalmerne og alle de andre små ritualer og traditioner, gør de min december helt helt særlig...

Jeg ønsker vi alle må opleve den smukkeste december måned. Med kærlighed, hjertevarme og alle de små ritualer, der får os til at føle os en del af noget der er større end os selv.

Namaste - Anette 

Yogamo
Ørnslund 2, Brattingsborg
8305 Samsø

Du modtager nyhedsbrevet fra Yogamo, da du tidligere har tilmeldt dig :)

  Like 

  Videresend 

Opdater indstillinger  |  Afmeld

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar