Anette Meldgaard

MIT ØNSKE ER AT DELE KÆRLIGHED OG INSPIRERE DIG TIL AT FINDE INDRE RO

Yogaen har været en stor del af mit liv, siden jeg første gang stødte på det i 2004.
For mig handler det mest om den indre rejse, om den ro jeg opnår, ikke bare i min krop, men også i mit sind.

Jeg begyndte selv til yoga, fordi jeg følte mig stresset. 

Hvis jeg skal være helt ærlig, var det ikke lige hvad jeg havde forventet.
Jeg blev utilpas, fik kvalme og hovedpine de første mange gange jeg var til yoga, og jeg blev opmærksom på, at jeg ikke levede helt i overensstemmelse med mit hjerte. Heldigvis holdt jeg ved yogaen, og har gjort det lige siden 2004.

Allerede et år efter - i 2005 - begyndte min rejse fra en verden på høje hæle til yogaverdenen, for alvor at tage form. Jeg var på forretningsrejse i Indien, og i forlængelse heraf rejste jeg til et Ashram i SydIndien, hvor jeg pludselig befandt mig midt i det hele. Med daglige meditationer, med mennesker omring mig der talte om kosmisk bevidsthed og energier, med måltider spist i tavshed og mennesker der påstod at kunne se min sjæl.
Det var ikke noget jeg selv havde planlagt, jeg forstod det ikke dengang, men det var starten på en ny livsrejse.

Min sjæl talte meget højt – ønskede forandring fra en dagligdag med stress og konstante deadlines – længtes efter fred, og jeg overgav mig.

Kvalmen og ubehaget er heldigvis helt forsvundet, fascinationen er nået ud i alle cellerne af min krop, jeg er meget betaget af Yoga og den forvandling den har skabt i mit eget liv og skaber for de mennesker jeg møder.

Hvorfor Samsø?
I 2009 følte jeg mig igen kaldet til Indien, denne gang var det med alle mine ejendele solgt, en rygsæk på ryggen og fast besluttet på at leve yogaen ud, også hvis det betød at jeg skulle bosætte mig i Indien. Jeg havde i mellemtiden taget min første Yogalærer uddannelse hos Dansk Yoga, jeg havde for længst sagt mit job op og jeg stod helt fri af bindinger.

Livet førte mig også denne gang til Ashrammet i Pondicherry, men nu knap så sprød, og jeg oplevede det hele på en ny måde. Jeg lod mig føre igennem Indien i et halvt år, det bragte mig mange spændende steder hen, bl.a. til et Zen meditationscenter i Westhern Ghats. Her blev jeg præsenteret for mit første stilhedsretreat, hvor vi mediterede 9 timer om dagen. Det var et åbent møde med gamle mønstre, men også et møde med en stærk vision om, at flytte til Samsø og skabe et kærligt fællesskab på Samsø, hvor mennesker mødes i kærlighedens ånd.

Jeg har fulgt den vision lige siden.

De første skridt var i efteråret 2009, hvor jeg fandt Solglimt - mit første retreatcenter -som jeg meget beslutsomt købte. I Solglimt har jeg afholdt retreats indtil efteråret 2016, hvor jeg besluttede mig for, at sælge stedet og gå ind i et samarbejde på Samsø

Jeg bor stadig på Samsø. 
Jeg samarbejder tæt med Susanne Hesseldal, som ejer Rum&Rooms og Dansebjerg på Samsø, hvor jeg afholder de fleste af mine retreats og underviser de lokale på øen i yoga, meditation og afspænding. 

Min undervisningsform
Jeg har min Dansk Yogauddannelse som et et godt fundament under mig. 
Jeg har flere yogauddannelser bag mig og er uddannet indenfor bl.a. TriYoga, restorativ yoga og yoga nidra.
Igennem de sidste 10 år har jeg også studeret og praktiseret meditation og mindfulness.

Mine klasser er langsomme med masser af nærvær, blødhed og kærlighed, og jeg tillader dig, at udvikle din egen praksis. 

Jeg lærer bedst ved selv at undervise, og er så utrolig heldig at være underviser på Dansk Yogas læreruddannelse i Vejle, hvor vi tilbyder en 2 årig uddannelse på mere end 800 timer

Jeg har studeret ved forskellige lærere i ind- og udland.
Hartwig og Jette Quelle var mine første lærere hos Dansk Yoga, efterfølgende har jeg studeret TriYoga basic hos Jytte Norsk på Sjælland, TriYoga level 1 hos Eva-Maria Bech i Tyskland, TriYoga level 2 hos John og Stefanie som til daglig bor i Californien samt TriYoga filosofi og pranayama hos Kali Ray i Indien og Italien. Jeg har studeret Restorative Yoga hos Judith Lasater og min gode kollega Sussie Jensen.

Udover at være eksamineret Dansk Yogalærer og TriYoga lærer i basic, level 1 og 2 www.triyoga.com, er jeg certificeret i TRE (Trauma Releasing excersises) www.traumaprevention.com, som jeg har studeret hos Susanne Andres.

Jeg er oprindeligt uddannet på TEKO – VIA University College som Indkøber. Jeg har arbejdet med design og indkøb i 8 år, inden jeg måtte overgive mig 100% til Yogaen. Heldigvis har jeg stadig mulighed for at bruge min uddannelse og min erfaring, nu på at finde lækkert og bæredygtigt Yogaudstyr, som jeg både fremstiller under eget mærke samt videresælger fra dygtige leverandører. Se produkterne på min shop.

Lyt også til min historie og livsrejse i et interview med DR P1 i udsendelsen Mennesker Og Tro på Soundcloud