Restorativ Yoga

Trænger du til at sænke tempoet og slappe af?

 

Har du en travl hverdag, er du stresset eller ønsker du bare at give dig selv ekstra forkælelse og dyb afspænding, så er restorativ yoga sikkert noget for dig.

I restorativ yoga er tempoet sat helt ned, der er plads til at give slip og bare være.

Et effektivt værn mod stress

Hvis du er ramt af stress er en af årsagerne muligvis, at du længe har glemt at slappe af.
Restorativ yoga er et effektivt værn mod stress. Mange af os har et overstimuleret nervesystem, som meget af tiden er i alarmberedskab. Det slider på helbreddet og kan på sigt give fysiske og mentale ubalancer.

Restorativ yoga giver dig

- Balance i nervesystemet
- Bedre søvn
- Mindre stress
- Et stærkere immunsystem
- En bedre fordøjelse
- Regelmæssig hjerterytme
- Bedre vejrtrækning
- Ro og omsorg til dig selv

Hvad er restorativ yoga?

Restorativ yoga er en ultra blide yoga øvelser, der støtter op om kroppens naturlige genopbygning, igennem en hvilen og afspænding ind i yoga øvelserne. Det er let at gå til, mange af yoga øvelserne udføres liggende og understøttes af yoga pøller, puder, tæpper og blokke.

Et restorativt yogahold byder på roligt sekvenserende og forsigtigt opbyggende yoga øvelser, der er skabt til at skabe balance i nervesystemet. I yoga øvelserne strækker kroppen sig blidt, mens den er støttet op med yoga pøller, tæpper, blokke osv. Du ligger ofte i yoga øvelserne i 15 - 20 minutter ad gangen.

Yoga øvelserne

Du bliver hjulpet og støttet ind i yoga øvelserne med mange hjælpemidler, som sikrer at du ikke skal anstrenge dig det mindste for at opnå den åbning i kroppen som yoga øvelserne giver. Restorativ yoga virker terapeutisk idet kroppen får lov at hvile og derved heale sig selv. Samtidig bringes sindet i ro, tankerne aftager og hele systemet - både det fysiske og psykiske - går ned i gear.

Vil du afprøve Restorativ Yoga?

Jeg har workshops i restorativ yoga på Samsø se her.

De kaldes normalt for fredfyldt fredag, da de ofte ligger om fredagen som en god start på weekenden. 


Du er hjertelig velkommen på en af mine workshops.

Info til dig der gerne vil vide mere om restorativ yoga

En lang dejlig afspænding

Et af de særlige kendetegn ved restorativ yoga er den dybe afspænding, der skaber balance i nervesystemet. Det handler mest om at gøre - ingenting.

Det føles som én lang, dejlig afspænding. Men det er meget mere. Undersøgelser foretaget i USA viser en målbar effekt hos mennesker med stress, forhøjet blodtryk og forskellige andre livsstilssygdomme.

Men du behøver ikke være spor syg eller svagelig for at give sig selv denne oplevelse!

Det autonome nervesystem

Hele vores system styres i overvejende grad af det autonome nervesystem.Som ordet beskriver er det autonomt, vi har umiddelbart ingen kontrol over det. Det har en række fordele, idet du ikke skal tænke på om hjertet slår som det skal, om nyrerne renser ud, om kroppen holder den rette temperatur osv. Det ligger i den nederste del af hjernen og i rygmarven, og har 2 undersystemer som hver trækker i sin retning. Det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem.

Rigtig mange af os er en stor del af tiden i det sympatiske nervesystem og kroppen er i en konstant form for alarmberedskab. Det er ikke sundt i længden, og det gør at vi på sigt bliver syge og dårligere til at helbrede os selv.

Det er her restorativ yoga kan gøre en forskel

Når kroppens led og muskler understøttes i restorativ yoga, skabes der basis for afspænding og tryghed. Vi manipulerer - på den positive måde - med nervesystemet, for at aktivere det parasympatiske nervesystem, der genopbygger kroppen indefra.

5 faktorer der skal være tilstede for dyb afspænding er:

1. Ro

2. Mørke

3. Varme

4. Stilhed

5. Lange rolige vejrtrækninger med ekstra opmærksomhed på udåndingerne